Bomen online kopen

Bomen online kopen is bij Mabo boomkwekerijen niet mogelijk. Wij zijn specialisten in bomen, op onze boomkwekerij staat advies en garantie op de eerste plaats en dan pas verkopen, ons motto is, de juiste boom op de juiste plaats, omdat wij jaren (5 tot 15 Jaar) op een Maatschappelijk Verantwoorde Manier (MVO) de bomen opkweken,  willen wij ook dat U kan genieten van ons vakwerk.  Op onze boomkwekerij zijn de bomen 12 maanden per jaar te koop. In de herfst, winter en een gedeelte van de lente  maanden kunt u bij Mabo Boomkwekerijen kiezen uit een enorm sortiment, uit de vollegrond en container, uit meer dan 500 soorten en maten.

Maar in de lente en zomer kunt u ook bij ons terecht. Mabo Boomkwekerijen kweekt meer dan 7000 stuks bomen en vormbomen  in container (pot) in een zeer breed sortiment bv. lei-linde maar ook lei-fruit maar ook lei-amberboom en zelfs lei-beuk en lei-haagbeuk.  En ook  een groot sortiment dakbomen zoals dak-plataan en dak-beuken maar ook dak-ijzerhout (Parottia).

Vormbomen

Voor vormbomen bent u bij Mabo Boomkwekerijen op een bedrijf dat als toeleverancier voor de hovenier zijn mannetje staat in kwaliteit en sortiment. Als ras echte boomkwekers  kunnen wij in de winter maanden elk gewenste vorm maken, zowel in leivorm als in dakvorm. Meer……

Maatvoering

De bomen worden verkocht in een maat uitgedrukt in centimeter stamomtrek; gaan wij uit van de maat 8-10, dan wil dit zeggen, als u 100 cm boven het grond oppervlakte  meet, moet de stam omtrek tussen de 8 tot 10 cm zijn.
De maten 8-10, 10-12 en 12-14cm zijn maten, waarin de meeste bomen worden verkocht.
Dikkere maten zoals 14-16, 16-18, 18-20 en 20-25 worden ook gekweekt, soms voor de particulier, voor grotere tuinen, of iemand die niet wil of kan wachten.
De meeste dikkere bomen gaan naar openbare instellingen, zoals Gemeenten, Rijkswaterstaat, etc. als straat aankleding, parken en grotere gebouwen.
Op aanvraag kunt u bij Mabo Boomkwekerijen bomen te kopen tot wel 60 cm omtrek toe.

Prijzen van bomen

De prijzen van bomen zijn nogal verschillend, bomen en planten zijn levend materiaal, de ene groeit sneller of langzamer als de andere.
Bomen van b.v. 10-12, kunnen wel 4 jaar oud zijn, maar een soort dat langzamer groeit kan soms 8 tot 12 jaar oud zijn, de oudste bomen die bij Mabo Boomkwekerijen staan zijn ongeveer 20 tot 25 jaar oud.De prijzen die in offerte’s worden genoemd, zijn per stuk, inclusief BTW en af kwekerij. Alle prijzen die genoemd worden zijn onder voorbehoud van drukfouten.

Levering

Aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt.
Wilt u een bestelling plaatsen bij Mabo Boomkwekerijen, dan is het verstandig om dat van te voren dit per telefoon, fax of E-mail door te geven. Deze reservering verplicht u tot niets. U koopt pas als u er een goed gevoel bij heeft. Maar zo kunnen wij zorgen dat de bomen al gerooid in de loods of kuilhoek staan. Zorg dan wel voor een mogelijkheid deze bomen direct mee te kunnen nemen.

U bent van harte welkom bij Mabo Boomkwekerijen om de gereserveerde bomen op te halen in Randwijk  zie openingstijden, of op afspraak. Wanneer u reserveert, zorgen wij dat dit ook werkelijk voor u op voorraad staat. Nogmaals, deze reservering is geheel vrijblijvend en u beslist pas wanneer de bomen door u gezien zijn.

Randwijk

Randwijk ligt in de gemeente Overbetuwe, in de Betuwe, aan de rand van de bekendste laanboomcentra van Europa , Tree Centre Opheusden (TCO). Er is nergens zo’n grote bomen concentratie  in de omgevingals bij Mabo Boomkwekerijen.

Dit komt door de licht afslibbare kleigronden op de stroomruggen, van eerdere rivierarmen van de Rijn en Waal, zo kunnen wij onze bomen van hoge kwaliteit en voor een scherpe prijs aanbieden, omdat wij de bomen zelf kweken.

Tuinaanleg en onderhoud

Onderstaande hoveniers bedrijven kunt u terecht voor informatie.

Gemeente Overbetuwe, Lingewaard, Arnhem, Nijmegen en Duiven.

Dienstverlening in het groen. uit Elst

De Vrije ruimte uit Arnhem

Gemeente Tiel, Buren en Nederbetuwe.

M.T. Grondwerken. uit Tiel

Informatie over bomen

 Bomendatabase

TopWebwinkel 

Planten van bomen

 • Hoe plant ik een boom.
  • Blote wortels.
  • Draadkluit
  • Container/pot bomen.
 • Wat is de beste planttijd.
 • Container bomen hoe zie je dat.
 • Moet ik een boom met pot en al planten.
 • Wat is hetverschil tussen haagbeuk/beukenhaag.
 • Is er verschil in kwaliteit van vormbomen.
 • Levert elke kweker goede bomen.
 • Krijg ik garantie op de bomen.
 • Bestuiving

Onderhoud van bomen

 • Wanneer moet ik mijn leilinde snoeien.
 • Mag ik mij dakplatanen snoeien.
 • Kan een beukenhaag op droge grond.
 • Tuinvragen DE

Ziekten en plagen